Tapahtumat

Symposium – Teaching and learning diasporic languages in post-pandemic era

MIGDIA-hanke järjesti soveltavan kielentutkimuksen AILA 2023 -maailmankonferenssin (17. - 21.7.2023) yhteydessä Lyonissa symposiumin diasporisten kielten opettamisesta ja oppimisesta.

Lisää tapahtumasta

Production and Governance of Human Capital in the Middle East -tutkimus­seminaari

Taavi Sundellin Suomen Lähi-idän instituutissa (FIME) Beirutissa, Libanonissa, järjestämä Production and Governance of Human Capital in the Middle East -tutkimusseminaari toi yhteen tutkijoita Suomen, Australian, Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen yliopistoista pohtimaan inhimillisen pääoman käsitteen kautta koulutuksen hallinnan ja poliittisen talouden, humanitaarisen avun ja omistusoikeuksien ilmiöitä.

Lisää tapahtumasta

Love, marriage and dating in the Arab world -verkkokurssi

Sandra Nasser El-Dine toteutti Suomen Lähi-idän instituutissa (FIME) verkkokurssin Love, Marriage and Dating in the Arab World. Anthropological Perspectives on Contemporary Practices

Lisää tapahtumasta

Opettajien täydennys­koulutus­kurssi Libanonissa

Ylirajaiset koulutuspolut: näkökulmia Libanonista oli MIGDIA-tutkimushankkeen ja Suomen Lähi-idän instituutin (FIME) yhteistyössä järjestämä täydennyskoulutuskurssi, joka oli suunnattu etenkin vastasaapuneiden oppilaiden kanssa työskenteleville.

Lisää tapahtumasta

Lähi-itä globaalissa poliittisessa taloudessa: tapaus Libanon -opiskelijakurssi

Lähi-itä globaalissa poliittisessa taloudessa: tapaus Libanon, oli Taavi Sundellin vetämä kurssi, jonka toteutti Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Kurssi oli suunnattu etenkin Lähi-idän tutkimuksen, maailmanpolitiikan ja lähialojen opiskelijoille. Kurssilla pureuduttiin Libanonin poliittis-taloudellisen järjestelmän eri aspekteihin ja avattiin siitä käsin laajempia alueellisia kehityskulkuja, sekä miten, miksi ja minkälaisin seurauksin Libanon ja Lähi-itä ovat asettuneet globaalin talouden rakenteisiin.

Lisää tapahtumasta